Verhoging energietoeslag lagere inkomens

Donderdag 25 augustus 2022

Huishoudens met een laag inkomen kunnen in 2022 een eenmalige energietoeslag ontvangen. Met dit extra geld kunnen zij (een deel van) de energiekosten betalen. De gemeente heeft besloten om de toeslag te verhogen van € 800,- naar  € 1.300,- per huishouden. De gemeente wil hiermee voorkomen dat inwoners in de problemen komen door de stijgende energieprijzen.

Heeft u het bedrag van € 800,- al ontvangen?

Dan hoeft u niets te doen. Wij maken automatisch € 500,- aan u over. U ontvangt dit bedrag vóór 1 oktober 2022.

Heeft u nog geen aanvraag gedaan?

Heeft u een laag inkomen en heeft u nog niet eerder de energietoeslag ontvangen? Dan kunt u de energietoeslag aanvragen. U kunt de energietoeslag digitaal aanvragen. Doe dit voor uiterlijk 30 april 2023. Heeft u hier hulp bij nodig? Maak dan een afspraak bij Bestwijzer via telefoonnummer 0499-770100.

Meer informatie en voorwaarden

Wilt u meer weten? Kijk dan voor meer informatie op www.gemeentebest.nl/energietoeslag.

Cadeaubon voor huurders om energie te besparen

Voor huurders biedt de gemeente nog een manier om de energierekening betaalbaar te houden. Zij kunnen een gratis cadeaubon aanvragen voor energiebesparende producten. U kunt de cadeaubon met een waarde van € 60,- inwisselen voor bijvoorbeeld LED lampen, radiatorfolie en tochtstrips. Wees er snel bij. De bonnen voor koopwoningen zijn inmiddels vergeven. De cadeaubon is door alle huurders in Best aan te vragen. Ga voor het aanvragen en energiebesparende tips naar: www.regionaalenergieloket.nl/best

Sluit het menu