Stichting Leergeld zoekt vrijwilligers

Donderdag 3 juni 2021

Wie zijn wij en wat doen wij?

Stichting Leergeld is een vrijwilligersorganisatie. Leergeld ondersteunt – als laatste vangnet – gezinnen met een laag inkomen, zodat ook de kinderen uit deze gezinnen mee kunnen doen aan sport- culturele- en binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld vergoedt dan bijvoorbeeld contributies, laptop, fiets, zwemles. Het gaat om kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar die door de bijdrage van Leergeld mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes.

Stichting Leergeld Best, Oirschot, Son en Breugel heeft een betrokken vrijwilligersteam dat bestaat uit 12 collega’s die zich met hart en ziel inzetten voor 1 op de 9 kinderen die opgroeien in armoede in onze regio. Onze intermediairs gaan op huisbezoek bij de gezinnen. Ze helpen ouders en kinderen met alles waarmee Leergeld een steuntje in de rug kan geven. Onze administratief medewerker ondersteunt de coördinator en werkt met haar in ons kantoor.

Wat verwachten wij van jou?

  • Enthousiasme om iets voor een ander te willen betekenen.
  • Het vermogen om je te verplaatsen in de situatie van deze ouders en kinderen.
  • Je kunt zelfstandig werken, plant zelf je afspraken en houdt de administratie bij.
  • Je bent enkele uren per week beschikbaar waarbij je zelf de tijd kan indelen.

Nieuwsgierig of het wat voor jou is?

Vind jij ook dat kinderen niet de dupe mogen zijn van de financiële situatie thuis? Voel je je betrokken en wil je daar daadwerkelijk iets aan doen, dan ben je bij ons aan het juiste adres.
Wil je meer weten, maak een afspraak en kom eens praten met onze coördinator Gerdi, telefoonnummer 06 27650302. Wij kijken uit naar je komst!

Sluit het menu