Meedoen en meehelpen

In Best is voor jong en oud op allerlei fronten interessant vrijwilligerswerk te doen. Ook zijn er veel organisaties waar u mensen kunt ontmoeten of samen met andere inwoners dingen kunt ondernemen.

Hier vindt u informatie over het aanbod van vrijwilligersorganisaties, vacatures, inloop- en buurthuisvoorzieningen, burenhulp en maatjeswerk. Ook vindt u informatie over en vacatures voor vrijwilligerswerk en over mogelijkheden voor ondersteuning van vrijwilligers.

Vindt u niet waar u naar op zoek bent? Wellicht kunnen wij u toch helpen. Neem contact op met Bestwijzer via telefoon of e-mail. U bent ook altijd welkom, tijdens openingstijden, op onze locatie aan de Zonnewende 173.

Aanbod vrijwilligersorganisaties

In Best organiseren veel vrijwilligersorganisaties activiteiten. Zo kunt u bijvoorbeeld bij Avondje Uit terecht als u naar het theater wilt, maar dit moeilijk is door bijvoorbeeld een lichamelijke beperking. En bieden KBO en PVGE activiteiten voor ouderen aan. Soms zijn deze alleen toegankelijk voor leden, soms voor alle inwoners van Best. Bij Stichting Carrousel kunnen mensen met een verstandelijke beperking terecht voor vrijetijdsbesteding. Op de sociale kaart vindt u een overzicht van het aanbod van alle organisaties: Avondje Uit, KBO, PVGE, Stichting Caroussel, Stichting Campus Vitaal.

Inloop- en buurthuisvoorzieningen

In Best zijn verschillende mogelijkheden om andere inwoners te ontmoeten. Zoals de Buurtkamer in Kadans, de inloop Leemkuilen en de Boei.

Burenhulp en maatjes

Soms lopen mensen met een hulpvraag rond waar ze iemand bij nodig kunnen hebben. Ze spreken de taal niet, kampen met een psychische of lichamelijke beperking, komen er niet goed uit met hun administratie of zoeken simpelweg iemand om eens mee te praten. Een maatje kan dan uitkomst bieden.

PleinBest: vraag en aanbod hulp

Een zieke moeder, een gebroken been, slecht ter been. Wie kan u helpen met het doen van boodschappen, het uitlaten van de hond, vervoer naar het ziekenhuis of met het maaien van het gras? Of zoekt u iemand om mee te wandelen of te fietsen? Of misschien wilt u zelf af en toe iemand in de buurt helpen?

Kijk eens op www.pleinbest.nl! Op deze website vindt u vraag en aanbod van allerlei soorten hulp bij u in de buurt.  

Moeite met informatie begrijpen

Vindt u het soms moeilijk om informatie goed te begrijpen? Steffie helpt je verder! Op www.steffie.nl worden moeilijke dingen op een makkelijke manier uitgelegd. Bijvoorbeeld wonen, DigiD, de OV-chipkaart en een bezoek aan de huisarts. Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger!

Anderstaligen / statushouders

Veel dingen zijn in Nederland waarschijnlijk nieuw voor u. De taal en de omgeving zijn vreemd, maar ook de regels en wetten zijn anders dan u gewend bent. Vluchtelingenopvang helpt u om snel de weg te vinden.

Sluit het menu