Geld en inkomen

Geld maakt niet gelukkig, is een veelgehoorde uitdrukking. Maar geldproblemen kunnen iemand wel ongelukkig maken. Geldzorgen hebben vaak grote gevolgen voor iemands persoonlijke situatie. Gezondheid en welzijn kunnen lijden onder financiële problemen. Daarom is het belangrijk dat u tijdig grip krijgt op geldzaken. 

Het is beslist geen schande om daarbij ondersteuning te vragen van deskundigen. Bij Bestwijzer kunnen inwoners in alle vertrouwen hun vragen en problemen op financieel gebied bespreken. Men kan eventueel doorverwezen worden naar de schuldhulpverlening.

Graag bieden wij u advies en hulp bij het hebben en voorkomen van schulden.

Staat uw (hulp)vraag er niet bij? Wellicht kunnen wij u toch helpen. Neem contact op met Bestwijzer via telefoon of e-mail. U bent ook altijd welkom, tijdens openingstijden, op onze locatie aan de Zonnewende 173.

Inkomensondersteuning

Door werkloosheid, langdurige ziekte of pensioen kan uw inkomen te laag zijn om van te leven. Dan kunt u misschien een uitkering aanvragen. Lees meer over informatie en advies over uitkeringen zoals bijstand, AOW en WIA.

Schuldhulpverlening

U kunt zelf veel doen om schulden op te lossen of te voorkomen. Maar soms lukt het niet meer om zelf uit de schulden te komen. U kunt dan schuldhulpverlening krijgen. Lumens helpt u bij het aflossen van schulden en over de hulp die u kunt krijgen.

Hulp bij belastingen en administratieve ondersteuning

Vindt u het moeilijk om uw geldzaken te regelen en wilt u schulden voorkomen? Lev Best helpt u advies en hulp bij geldzaken, zoals het bijhouden van een administratie, het aanvragen van toeslagen en het betalen van belastingen.

Voedselbank

Heeft u een laag inkomen? En lukt het soms niet om eten te kopen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een voedselpakket. Op de website van de Voedselbank leest u aan welke voorwaarden u moet voldoen. Wilt u in aanmerking komen voor een voedselpakket van de Voedselbank? Vraag een hulpverlener om een verwijsbrief. Bijvoorbeeld van het maatschappelijk werk, Eerste Hulp bij Geldzaken of de Sociaal Raadslieden. Geef aan dat u geen geld heeft om eten te kopen.

Sluit het menu