Jeugd en gezin

Groter groeien gaat vaak niet helemaal vanzelf. Het is belangrijk dat de ontwikkeling van elk kind goed gevolgd wordt, zodat een kind als het nodig is snel de juiste ondersteuning krijgt. Daarnaast heeft elke opvoeder wel eens vragen over de opvoeding van zijn of haar kind. Deskundig advies is een waardevolle ondersteuning bij de ontwikkeling en opvoeding van elk kind. Of het nu om kleine vragen of grote problemen gaat: het is goed om te weten dat u er niet alleen voor staat! Bij Bestwijzer groeien we met elk kind mee door ondersteuning te bieden bij de ontwikkeling en opvoeding van kinderen van 4 t/m 18 jaar. Zo kunt op één adres terecht voor de schoolarts, een uitgebreid aanbod aan jeugd- en jongerenwerk of begeleiding bij de opvoeding. Dat is een hele zorg minder!

Voorbeelden van producten en diensten waarover u bij Bestwijzer informatie en advies kunt krijgen:

  • Ambulant jongerenwerk
  • Licht pedagogische hulpverlening
  • Begeleid wonen voor jongeren
  • Vrijetijdsvoorzieningen voor jongeren

Jeugdpreventie

Samen met Stichting Best Onderwijs, kinderopvang, GGD, Lumens en Zuidzorg werken we samen om preventie op scholen en kinderopvang beter in te richten. Met preventie bedoelen we het voorkomen van problemen bij kinderen (en hun gezin), door tijdig en adequaat ondersteuning te bieden.

Door preventie op scholen en kinderopvang op een betere manier in te richten kunnen we voorkomen dat problemen groter worden. We voorkomen dan ook dat zwaardere hulp nodig is. Centraal staat de gezonde ontwikkeling van het kind.

Samenwerking door professionals
Hiervoor is nodig dat elke professional van elkaar weet wat zijn of haar rol en verantwoordelijkheid is. Zo kunnen we samen de stappen nemen die nodig zijn. Belangrijk hierin is dat we als professional weten wat we kunnen doen, als ons dingen opvallen bij een kind. Ook is het belangrijk dat scholen en kinderopvang een verbinding hebben met zorg, wanneer meer ondersteuning nodig is. In alle stappen die we nemen, kunnen we naar elkaar verantwoorden hoe we hebben gehandeld.

Samen voor preventie
De manier waarop we dit geregeld hebben noemen we 'Samen voor preventie'. U kunt het proces terugzien in het filmpje of bekijk de infographic Samen voor preventie (PDF, 693.9 kB)

Vragen over opvoeden en opgroeien?

Bezoek eens de website  (Deze link gaat naar een externe website)opvoeden.nl (Deze link gaat naar een externe website). Deze site is speciaal bedoeld voor ouders en opvoeders en staat vol met betrouwbare informatie over opvoeden en opgroeien. U kunt hier ook online een vraag stellen.

In deze Coronavirustijd kan het soms lastig zijn voor gescheiden ouders om samen te werken in de opvoeding van de kinderen. Villa Pinedo kunt u daarbij helpen. Zij bieden de training nu de komende weken gratis aan. Meer informatie vindt u hier. (Deze link gaat naar een externe website)

Hulp nodig bij het gesprek?

Heeft u een gesprek voor ondersteuning? Dan is het goed om samen met iemand naar het gesprek te komen om uw situatie uit te kunnen leggen. Iemand die u vertrouwt en uw situatie goed kent. Bijvoorbeeld een familielid, vriend of mantelzorger. U kunt ook kosteloos gebruik maken van onafhankelijke cliëntondersteuning.

Sluit het menu