In gesprek: meedoen in de samenleving met een ziekte of beperking

Vrijdag 3 maart 2023

Op 14 maart organiseert Psysalon een themavond over participeren in de samenleving. Of met een ander woord: meedoen. Meedoen betekent een onderdeel zijn van de wereld om u heen. U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur (de start is om 19.30 uur) bij Bestwijzer, Zonnewende 173.

Ontmoeten, luisteren, praten, delen

Op de avond zijn er 3 panelleden: een medewerker van stichting MEE, een medewerker van sociaal werkbedrijf WSD en een ervaringsdeskundige. Zij vertellen over hun ideeën en ervaringen met participatie en meedoen. Onder begeleiding van een avondvoorzitter gaan we ook ervaringen en ideeën uitwisselen. Er is ruimte om vragen te stellen en uw eigen levenservaringen te delen. Natuurlijk bent u ook welkom als u alleen komt luisteren.

Meedoen

Ziekte en beperkingen zeggen lang niet alles over de gezondheid en mogelijkheden van iemand. Het gaat er vooral om hoe u uw gezondheid ervaart en hoe u meedoet. Meedoen kan op verschillende manieren. Door contact te hebben met anderen. Door mee te doen met activiteiten. Door iets te doen voor een ander. Of juist iets nodig hebben van een ander. Maar u kunt ook meedoen door te werken, door een hobby, door vrijwilligerswerk en meer.

Meld u aan

U bent welkom op de avond als u vragen heeft over meedoen, als u juist tips heeft voor anderen of als er iemand in uw omgeving is voor wie dit een uitdaging is. Aanmelden is niet verplicht, maar wel gewenst. Stuur een e-mail naar: anke.biermans@ggze.nl.

Over het Psysalon

PsySalon biedt een plek voor ontmoeting waar inwoners van Best en professionals om ervaringen en ideeën uitwisselen over bepaalde maatschappelijke thema's die ook te maken hebben met geestelijke gezondheidszorg.
 

Sluit het menu