Dienstverlening Taxbus tijdens de feestdagen

Maandag 12 december 2022

Tijdens de jaarwisseling is de dienstverlening van Taxbus aangepast. Op oudejaarsavond stopt Taxbus eerder en in de nieuwjaarsnacht worden alleen rolstoelgebonden klanten vervoerd. Reizigers worden geadviseerd de ritten tijdens de feestdagen tijdig aan te melden.

Reserveren Taxbusritten kerstdagen

Ook tijdens de drukke feestdagen willen wij u natuurlijk het best mogelijke vervoer bieden. Wij adviseren u daarom op tijd uw ritten voor de kerstdagen te reserveren. Onze vervoerders kunnen dan het beste inspelen op uw vervoersvraag en alvast een passende ritplanning maken.

Reserveert u vóór woensdag 21 december 2022, 16.00 uur, dan kunnen wij uw rit op het gewenste tijdstip inboeken. Reserveert u later, dan wordt samen met u gezocht naar een nog beschikbaar tijdstip, welke het dichtst ligt bij het door u gewenste tijdstip.

Dienstverlening jaarwisseling

Net zoals in het openbaar vervoer stopt het Taxbusvervoer op oudejaarsavond eerder dan normaal. De laatste Taxbusritten op 31 december 2022 starten om 21.30 uur. Rolstoelritten zijn hierop een uitzondering.

Rolstoelgebonden reizigers kunnen op verzoek wel in de nieuwjaarsnacht door Taxbus worden vervoerd, omdat zij vaak geen alternatieve mogelijkheden hebben om vervoer te regelen. Voor rolstoelritten tijdens de nieuwjaarsnacht gelden de volgende voorwaarden:

De rit kan geboekt worden t/m woensdag 28 december 2022, 16.00 uur via de reserveringslijn van Taxbus (0800-0234 795).
De ophaaltijden liggen tussen 0.30 en 1.30 uur. Vanwege de beperkte beschikbaarheid in de nieuwjaarsnacht kan het voorkomen dat reizigers niet precies op het gewenste tijdstip worden vervoerd. In de nieuwjaarsnacht kan per pashouder maximaal één (sociaal of medisch) begeleider meereizen.

Vaste ritten op feestdagen

Vaste ritten die op een officiële nationale feestdag vallen, worden uit de planning verwijderd. Klanten die hun vaste rit ook op 1e  of 2e kerstdag of op Nieuwjaarsdag willen maken, dienen dit apart en tijdig door te geven.

Sluit het menu