Jouw hulp is nodig bij de Week van de Toegankelijkheid

Maandag 19 september 2022

De eerste week van oktober (3 t/m 7 oktober) is de Week van de Toegankelijkheid. Het thema is ‘gewoon welkom’. Bij de activiteiten in deze week zoeken we écht nog hulp!

Help je mee bij de activiteit gericht op de toegankelijkheid van winkels in het centrum?

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe toegankelijk winkels in het centrum nu eigenlijk zijn voor mensen met een zichtbare en niet zichtbare handicap? De werkgroep Toegankelijkheid besloot onlangs om door te pakken op de toegankelijkheid van de winkels in het centrum. Dat betekent dat we tijdens deze week op maandag t/m vrijdag tussen 13.00-15.30 uur langsgaan bij een groot deel van de winkels.

Wat ga je doen?

  • Tussen 13.00-15.30 uur ga je winkels in het centrum bekijken met een toetsing op toegankelijkheid aan de hand van een normering.

Hoe ga je dit doen?

  • Samen met iemand van het Gehandicaptenplatform Best bezoek je in 2-tallen aan de hand van een lijst een aantal winkels in het centrum.
  • Vooraf peilen we de inschatting van de ondernemers zelf. Hoe toegankelijk vinden zij hun winkel? Met inzet van materialen ervaren we daarna de werkelijke situatie.
  • Tijdens het bezoek kunnen we adviseren over het vergroten van de toegankelijkheid, ondersteund door een flyer.
  • We delen de ‘sticker toegankelijkheid’ uit als de winkel voldoet en eventueel reiken we de 'superduim' van het Gehandicaptenplatform Best uit als de winkel geheel toegankelijk is.

Lijkt je dit leuk en leerzaam om te doen?

Meld je dan voor 1 of meerdere dagen aan bij Astrid Schoneveld. Zet je er even bij welke dag/dagen je beschikbaar bent en waar je voorkeur naar uit gaat?

We zien je aanmelding graag tegemoet! Bedankt alvast!

Sluit het menu