Taxbus: vervoer van deur tot deur!

Donderdag 4 juni 2020

Ook als u ouder wordt, wilt u graag naar de winkel of misschien moet u naar een doktersafspraak. En heeft u geen eigen vervoer? Dan kunt u gebruikmaken van de Taxbus. Lees in de folder (PDF, 2.7 MB) hier meer over. Voor de Taxbus betaalt u een kleine bijdrage (PDF, 671.6 kB). 

Voor alle info over hoe de taxbus te reserveren en het vervoersprotocol vindt u op de website van de Taxbus

Nieuwe richtlijnen Taxbus per 8 juni 2020
Op 29 mei 2020 zijn er nieuwe richtlijnen opgesteld voor veilig gecombineerd zorgvervoer met de taxi.
Naar aanleiding van deze richtlijnen gelden de volgende maatregelen per 8 juni voor het Taxbus-vervoer:

- Als u een rit boekt, dan stelt de telefonist u enkele vragen om na te gaan of u geen Corona gerelateerde klachten heeft (gezondheidscheck). Als u geen klachten heeft, dan mag u gewoon met de Taxbus reizen.

- De chauffeur draagt een medisch mondkapje. U bent verplicht een niet-medisch mondkapje bij u te hebben en deze te dragen in de taxi. Indien u dit niet bij u heeft of weigert op te zetten, dan kan de chauffeur u (voor zijn/haar en uw veiligheid) niet vervoeren.

-  Per 8 juni kunnen scootmobielen niet meer mee in het vervoer. Rolstoelen, rollators en andere hulpmiddelen mogen wel gewoon mee, maar met een scootmobiel reizen is tijdelijk niet toegestaan in de Taxbus.

- Er worden vanaf 8 juni taxibussen en personenauto’s ingezet. In een taxibus mogen maximaal 4 reizigers, in een personen auto maximaal 2 reizigers.​

Sluit het menu