Taxbus: vervoer van deur tot deur!

Donderdag 4 juni 2020

Ook als u ouder wordt, wilt u graag naar de winkel of misschien moet u naar een doktersafspraak. En heeft u geen eigen vervoer? Dan kunt u gebruikmaken van de Taxbus. Lees in de folder hier meer over. Voor de Taxbus betaalt u een kleine bijdrage

Taxbus tijdelijk vangnet voor OV
Vanaf 30 maart kunt u als inwoner van Best tijdelijk gebruik maken van Taxbus, ook als u geen Taxbus pasje heeft. Deze maatregel wordt ingezet vanwege het wegvallen van de (buurt)buslijnen door het corona virus. De maatregel geldt vooralsnog tot nader order. Op de website van Taxbus leest u hier meer over.

Nieuwe richtlijnen Taxbus per 8 juni 2020
Op 29 mei 2020 zijn er nieuwe richtlijnen opgesteld voor veilig gecombineerd zorgvervoer met de taxi.
Naar aanleiding van deze richtlijnen gelden de volgende maatregelen per 8 juni voor het Taxbus-vervoer:

- Als u een rit boekt, dan stelt de telefonist u enkele vragen om na te gaan of u geen Corona gerelateerde klachten heeft (gezondheidscheck). Als u geen klachten heeft, dan mag u gewoon met de Taxbus reizen.

- De chauffeur draagt een medisch mondkapje. U bent verplicht een niet-medisch mondkapje bij u te hebben en deze te dragen in de taxi. Indien u dit niet bij u heeft of weigert op te zetten, dan kan de chauffeur u (voor zijn/haar en uw veiligheid) niet vervoeren.

-  Per 8 juni kunnen scootmobielen niet meer mee in het vervoer. Rolstoelen, rollators en andere hulpmiddelen mogen wel gewoon mee, maar met een scootmobiel reizen is tijdelijk niet toegestaan in de Taxbus.

- Er worden vanaf 8 juni taxibussen en personenauto’s ingezet. In een taxibus mogen maximaal 4 reizigers, in een personen auto maximaal 2 reizigers.​

Sluit het menu