Zorg en ondersteuning

Uw gezondheid is uw grootste goed. Daar wilt u goed voor zorgen. Maar soms lukt u dat niet alleen. Bijvoorbeeld omdat u (chronisch) ziek bent, hulpbehoevend wordt, een beperking heeft of psychische bijstand nodig heeft. Als het om uw gezondheid gaat, is het belangrijk dat u snel de juiste ondersteuning krijgt. Daarvoor kunt u bij Bestwijzer terecht. U bespreekt welke hulp u nodig heeft en hoe die het beste gegeven kan worden. Maar er komt ook ter sprake of u nog andere zorg of hulpmiddelen nodig heeft. Samen met u stellen we een plan op om u te ondersteunen en helpen we u bij het aanvragen van hulp(middelen). Omdat bij Bestwijzer veel organisaties samenwerken, kunnen we u snel de juiste antwoorden op uw vraag geven.

Voorbeelden van producten en diensten waarover u bij Bestwijzer informatie en advies kunt krijgen:

  • Zorg aan huis
  • Hulp bij het huishouden
  • Ergotherapie
  • Maatschappelijk werk
  • Mantelzorgondersteuning
  • Palliatieve zorg
  • Dagbesteding 
  • Mantelzorg

Informatie over dementie

Dementie is een hersenaandoening die iemand langzaam maar zeker volledig afhankelijk maakt van de zorg van anderen. Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie, waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende is. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking neemt het aantal mensen met dementie steeds verder toe.

Vergeetachtigheid of verwardheid hoeft niet altijd dementie te betekenen. In deze folder (PDF, 1.9 MB) (PDF) kunt u lezen welke tien signalen aangeven dat er sprake van dementie kan zijn.
 

Informatie voor (sport) verenigingen, ondernemers en winkeliers

Misschien herkent u het wel: een oudere dame die niet meer weet waarom
ze ook alweer in de winkel is. Of een verwarde man die niet goed uit zijn
woorden kan komen op de zo vertrouwde bridgeclub. Steeds meer mensen
in Nederland krijgen dementie. En dat is geen goed nieuws. Gelukkig kunt
u met een paar simpele aanpassingen uw klanten of leden met dementie
helpen. Ontdek ze in deze folder met handige tips (PDF, 137.0 kB).

Mantelzorg

Bent u mantelzorger maar weet u niet wat er allemaal bij komt kijken of heeft u ondersteuning
nodig? WBO heeft een Wegwijzer mantelzorg Best en omgeving ontwikkeld. Dit is een welkome landkaart in het doolhof van mantelzorgondersteuning. Download dan de Wegwijzer Mantelzorg (PDF, 256.4 kB). 

U kunt ook een exemplaar afhalen bij Bestwijzer, Zonnewende 173 in Best.

Hulp nodig bij het gesprek?

Heeft u een gesprek voor ondersteuning? Dan is het goed om samen met iemand naar het gesprek te komen om uw situatie uit te kunnen leggen. Iemand die u vertrouwt en uw situatie goed kent. Bijvoorbeeld een familielid, vriend of mantelzorger. U kunt ook kosteloos gebruik maken van onafhankelijke cliëntondersteuning.

Sluit het menu