Gezondheid en zorg

Uw gezondheid is uw grootste goed. Daar wilt u goed voor zorgen. Maar soms lukt u dat niet alleen. Bijvoorbeeld omdat u (chronisch) ziek bent, hulpbehoevend wordt, een beperking heeft of psychische bijstand nodig heeft. Als het om uw gezondheid gaat, is het belangrijk dat u snel de juiste ondersteuning krijgt. Daarvoor kunt u bij Bestwijzer terecht. U bespreekt welke hulp u nodig heeft en hoe die het beste gegeven kan worden. Maar er komt ook ter sprake of u nog andere zorg of hulpmiddelen nodig heeft. Samen met u stellen we een plan op om u te ondersteunen en helpen we u bij het aanvragen van hulp(middelen). Omdat bij Bestwijzer veel organisaties samenwerken, kunnen we u snel de juiste antwoorden op uw vraag geven.

Voorbeelden van producten en diensten waarover u bij Bestwijzer informatie en advies kunt krijgen:
Zorg aan huis, hulp bij het huishouden, ergotherapie, maatschappelijk werk, mantelzorgondersteuning, palliatieve zorg, dagbesteding en mantelzorg.

Informatie over dementie

Dementie is een hersenaandoening die iemand langzaam maar zeker volledig afhankelijk maakt van de zorg van anderen. Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie, waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende is. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking neemt het aantal mensen met dementie steeds verder toe.

Vergeetachtigheid of verwardheid hoeft niet altijd dementie te betekenen. In deze folder (PDF) kunt u lezen welke tien signalen aangeven dat er sprake van dementie kan zijn.

Mantelzorg

Bent u mantelzorger maar weet u niet wat er allemaal bij komt kijken of heeft u ondersteuning
nodig? WBO heeft een Wegwijzer mantelzorg Best en omgeving ontwikkeld. Dit is een welkome landkaart in het doolhof van mantelzorgondersteuning. Download dan de Wegwijzer Mantelzorg

U kunt ook een exemplaar afhalen bij Bestwijzer, Zonnewende 173 in Best.