Geld en inkomen

Geld maakt niet gelukkig, is een veelgehoorde uitdrukking. Maar geldproblemen kunnen iemand wel ongelukkig maken. Geldzorgen hebben vaak grote gevolgen voor uw persoonlijke situatie. Uw gezondheid en welzijn kunnen lijden onder financiële problemen. Daarom is het belangrijk dat u tijdig grip krijgt op uw geldzaken. Het is beslist geen schande om daarbij ondersteuning te vragen van deskundigen. Bij Bestwijzer kunt u in alle vertrouwen uw vragen en problemen op financieel gebied bespreken. Onze medewerkers kunnen u eventueel doorverwijzen naar de schuldhulpverlening. Daar kunt u met deskundige begeleiding uw geldzaken weer goed op de rit krijgen. Is uw inkomen te laag om goed te kunnen rondkomen? Dan kunt u via Bestwijzer kijken of u in aanmerking komt voor ondersteuning van de verschillende organisaties.

Voorbeelden van producten en diensten waarover u bij Bestwijzer informatie en advies kunt krijgen:

  • Schuldhulpverlening
  • Belastinghulp
  • Voedselpakketten
  • Inkomensondersteuning
  • Administratieve ondersteuning

Er zijn ook diverse regelingen voor als u niet kunt uitkomen met uw inkomen. Lees daarover in de brochure. 

Advies en ondersteuning zelfstandig ondernemers in coronatijd

De gemeente Best vindt het belangrijk om u als ondernemer zo goed mogelijk te ondersteunen in deze moeilijke tijd. Daarom heeft de gemeente een routewijzer opgesteld. Hierin kunt u makkelijk de weg vinden naar de ondersteuning die past bij uw vraag. Bijvoorbeeld in het kader van het versterken van uw onderneming, het oplossen van financiële of sociale problemen of uw heroriëntatie op de arbeidsmarkt. De routewijzer is hier te raadplegen. In de routewijzer kunt u doorklikken naar verschillende websites met meer informatie over dat onderwerp.

Mocht u er toch niet uitkomen of heeft u behoefte aan een oriënterend en vrijblijvend gesprek? Neem dan contact op onze werkcoach Yvonne Van Mil.
Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 14 85 26 54 of via y.v.mil@wsd-groep.nl

Hulp nodig bij het gesprek?

Heeft u een gesprek voor ondersteuning? Dan is het goed om samen met iemand naar het gesprek te komen om uw situatie uit te kunnen leggen. Iemand die u vertrouwt en uw situatie goed kent. Bijvoorbeeld een familielid, vriend of mantelzorger. U kunt ook kosteloos gebruik maken van onafhankelijke cliëntondersteuning.

Sluit het menu