‘Moeders Informeren Moeders’ start in Best

Geplaatst op woensdag 27 november 2013


Moeders van een eerste kind hebben vaak veel vragen over de verzorging van hun baby. Om hen te ondersteunen gaat in Best ‘Moeders Informeren Moeders’ (MIM) van start. MIM koppelt een beginnende moeder aan een ervaren moeder. Zij gaat iedere maand op bezoek bij de beginnende moeder tot het kindje ongeveer anderhalf jaar is. Samen bespreken ze alledaagse vragen over opvoeden en delen ervaringen. De ervaren moeder kan de beginnende moeder ook ondersteunen met het vergroten van haar sociale netwerk.

De ervaren moeder doet op vrijwillige basis mee met het programma. Zij krijgt hierbij ondersteuning en begeleiding van de MIM-coördinator. Voor beginnende moeders is deelname gratis. MIM wordt uitgevoerd door Zuidzorg in opdracht van Beste Betsy. Het is een bewezen concept dat al jaren in verschillende gemeentes bestaat.

Zowel beginnende moeders als ervaren moeders kunnen voor meer informatie of aanmelden contact opnemen met met Ramona Keijzers, MIM-coördinator bij Zuidzorg, via email r.keijzers@zuidzorg.nl. Op de website van Beste Besty vind je meer informatie voor beginnende moeders en voor ervaren moeders.