Gratis bloedsuiker controleren op 14 november

Geplaatst op woensdag 30 oktober 2013


Op donderdag 14 november, op Wereld Diabetes Dag, kunt u gratis uw bloedsuiker laten controleren in Bestwijzer. Dit wordt gedaan door Elise Heijligers, vrijwilliger van de Diabetesvereniging Nederland en een verpleegkundige van Archipel. U kunt zonder afspraak terecht tussen 9.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 16.30 uur in Bestwijzer, Nazarethstraat 173 in Best. Met een eenvoudige vingerprik wordt het glucosegehalte in uw bloed gemeten. U hoeft niet nuchter te zijn.

Tevens is er van 9.00 tot 12.00 uur een diëtiste van Zuidzorg aanwezig om uw vragen over voeding te beantwoorden. Desgewenst kan zij uw vetgehalte vaststellen en BMI uitrekenen. Spinsesport Best is de hele dag aanwezig voor informatie over bewegen.
Voldoende bewegen is belangrijk om overgewicht te voorkomen.

Laat regelmatig uw bloedsuiker meten
Diabetes neemt wereldwijd epidemische vormen aan, onder volwassenen maar ook onder kinderen. Mensen met diabetes hebben teveel glucose (bloedsuiker) in hun bloed. Teveel, maar ook te weinig suikers in het bloed zorgen ervoor dat het lichaam niet goed kan werken en dit kan schade in het lichaam geven. Mensen met diabetes hebben veel dorst, moeten veel plassen, zijn moe en hebben last van hun ogen. Deze klachten ontstaan vaak geleidelijk en niet iedereen met diabetes heeft deze klachten. Daardoor merken sommigen niet of te laat dat ze diabetes hebben. Het is dan ook belangrijk dat u regelmatig uw bloedsuikergehalte laat meten en let op uw eet- en drinkgewoonten. Meer informatie over diabetes staat op de website van Diabetesvereniging Nederland: www.dvn.nl.