Bisschop Hurkmans op bezoek in Bestwijzer

Geplaatst op donderdag 10 oktober 2013


Maandagochtend 7 oktober stond een werkbezoek aan Bestwijzer in de agenda van bisschop Hurkmans van Den Bosch. Rond kwart over elf werd hij welkom geheten door burgemeester van Aert, wethouder Reijnders, Nicole Mallant en Tonny van den Hurk om kennis te maken met het concept Bestwijzer in Best.

De bisschop wilde een beeld krijgen van wat er onder de mensen en bedrijven in Best leeft. Eén van de plaatselijke pastoren heeft geadviseerd om dan in ieder geval Bestwijzer te bezoeken. Hier werken immers diverse maatschappelijke organisaties die actief zijn in de Bestse samenleving.

Na het welkom en de kennismaking werd de bisschop rondgeleid door Bestwijzer en kon hij kennis maken met de organisaties die in Bestwijzer gevestigd zijn. Medewerkers van de partnerorganisaties gaven hierbij hun visie op de dienst- en hulpverlening in het algemeen en in combinatie met het concept van Bestwijzer.

Na de rondleiding heeft bisschop Hurkmans nog een bezoek gebracht aan het Eetpunt in Bestwijzer, waar op dat moment de lunch voor ouderen in volle gang was. Deze mensen konden tussen de soep en de aardappelen nog even de hand schudden van de bisschop. Hierna moest hij zijn volle agenda vervolgen.