Financiële hulp in bestwijzer

Geplaatst op maandag 4 maart 2013


Er zijn periodes in uw leven waarin uw inkomsten en uitgaven uit balans dreigen te raken. Dit kan iedereen overkomen. Bijvoorbeeld door een scheiding, werkeloosheid, het afsluiten van een nieuwe hypotheek of ziekte zien sommigen even `door de bomen het bos niet meer`. Mensen raken het overzicht kwijt, rekeningen stapelen zich op en men weet zich geen uitweg meer.

Een vrijwillige ervaren financiële hulpverlener van Welzijn Best-Oirschot, Adrie Brands, gaat tijdens een inloopspreekuur bij Bestwijzer gratis met u meedenken en meekijken om alles de financiën weer op een rij te krijgen. ‘Het is niet de bedoeling dat we het probleem overnemen, maar misschien zijn door de cliënt niet alle mogelijkheden benut. Doordat de regelgeving steeds ingewikkelder wordt, weet men vaak niet waar men wel/of geen recht op heeft. Ik denk bijvoorbeeld aan huur- en zorgtoeslag en gemeentelijke, financiële ondersteuning bij bepaalde gelegenheden etc.,`aldus Adrie Brands.

Volgens hem is het goed dat mensen zich bewust zijn van wat er binnenkomt en wat er uitgaat. Dit kan al veel problemen voorkomen en geeft in ieder geval rust. Doordat Brands neutraal  en deskundig is, kan hij de uitgaven en inkomsten met elkaar vergelijken en vragen stellen over bepaalde hoge uitgaven.

Het spreekuur start op 7 maart en is dan elke donderdagmiddag tussen 13.30 en 15.00 uur.
De begeleiding is gratis en ook hoeft er geen afspraak te worden gemaakt. Dit nieuwe initiatief van Welzijn Best-Oirschot is voorlopig een proefproject voor drie maanden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Infopunt van Welzijn Best tel. 0499-770100