40 Dagen zonder alcohol: durf jij de uitdaging aan?

Geplaatst op donderdag 17 januari 2013


Direct na carnaval begint in Best de actie '40 dagen zonder alcohol'. Wil je ook eens ervaren hoe het is om een periode geen alcohol te drinken? Doe dan mee met deze actie!

Wat houdt de actie in?
Met de actie ‘40 dagen zonder alcohol’ daag je jezelf uit om direct na carnaval, veertig dagen lang geen alcohol te drinken. Natuurlijk hoef je dit niet alleen te doen: mensen uit heel Best doen mee. Met z’n allen spreken we af om veertig dagen lang geen alcohol te gebruiken. Tijdens de actie zijn er een aantal bijeenkomsten waar je je ervaringen kunt uitwisselen met andere deelnemers. Via e-mail en Facebook krijg je tips om de veertig dagen door te komen.

Het doel
Door deze actie kun je ervaren wat alcohol voor jou betekent en wat je ervan merkt als je veertig dagen geen druppel alcohol drinkt. Ga je bijvoorbeeld beter slapen? Voel je nog steeds dat je erbij hoort op een feestje? Val je zonder moeite drie kilo af? Kun je je beter concentreren? Sta je ’s ochtends fit op en blijft je de hele dag een fit gevoel houden? Je maakt het jezelf gemakkelijker als je ook vrienden, collega’s, buren, (sport) vereniging of familieleden uitdaagt om met de actie mee te doen.

Wanneer loopt de actie?
De actie vindt in Best plaats van 13 februari tot en met 24 maart. De aftrap is op de woensdag na carnaval, dezelfde dag waarop de christelijke vastenperiode begint: een periode van onthouding en van oorsprong een tijd van bezinning en beproeving. Een uitgelezen periode om eens te ervaren wat het is om veertig dagen zonder alcohol te leven. Eéns in je leven moet je dit toch hebben geprobeerd? Op 25 maart sluiten we de actie feestelijk af met een gezamenlijke bijeenkomst.

Ik doe mee! Hoe meld ik me aan?
Je kunt hier een digitaal inschrijfformulier invullen. Of je kunt een inschrijfformulier invullen op het gemeentehuis of bij Bestwijzer. Je krijgt een bevestiging via e-mail en tevens tips en uitnodigingen voor de bijeenkomsten. De deelnemersbijeenkomsten zijn op 26 februari en 12 maart en op 25 maart is er een feestelijke slotbijeenkomst.

’40 Dagen zonder alcohol’ is een activiteit van de werkgroep ‘Laat je niet flessen’. Deze werkgroep bestaat uit de GGD, Novadic Kentron, een (voormalig) huisarts, de politie, het voortgezet en primair onderwijs, het jongerenwerk en de gemeente Best.