Alzheimer Café: Dance for Health

Geplaatst op vrijdag 14 juni 2019


Op woensdagavond 26 juni 2019 is er in ons Alzheimer Café B.O.S.( Best, Oirschot, Son en Breugel ) vanaf 19.30 uur een avond met als thema: “ Het effect van beweging/Dance for Health“. 

Verbetert de zelfstandigheid van mensen met dementie door middel van beweging? Dat is de vraag van een onderzoek dat het Catharina Ziekenhuis verricht . Daarvoor is de samenwerking gezocht met Andrew Greenwood, oprichter van Dance for Health. Terwijl hij dansles geeft, meten medisch specialisten de resultaten van deze lessen. Wat zijn nu de eerste resultaten van het onderzoek? En hoe gaat dat nu in Best, waar men in maart 2019 gestart is met een dansgroep? Dit naar aanleiding van een proefles die vorig jaar in het Alzheimer Café B.O.S. (Best, Oirschot, Son & Breugel) werd gegeven. Deze avond gaan we in gesprek met Judith Wilmer, klinisch geriater in het Catharina Ziekenhuis en met dansleraar Andrew Greenwood.


Het Alzheimer Café B.O.S., Zalencentrum `t Zand aan de Bestseweg 52 in Oirschot, is gratis toegankelijk en bij binnenkomst wordt u getrakteerd op een kopje koffie of thee. In de pauze bestaat de mogelijkheid boeken van het Alzheimer Café B.O.S. te bekijken en (gratis) te lenen. Ook liggen er folders en brochures over dementie.


Voor inlichtingen: Jan Verbeek (Best  06 41546859), Diny Nooijen (Son en Breugel 0499 473708) of Francien Dekkers (Oirschot, 06 16677830) . Zie voor meer informatie over alle Alzheimer Cafés in de regio de website van Alzheimer Nederland, regio Zuidoost Brabant.
In de maanden juli en december is er geen avond bij het  Alzheimer B.O.S.