Alzheimer Café: Gedragsverandering bij dementie

Geplaatst op dinsdag 16 april 2019


Op woensdagavond 24 april is er in ons Alzheimer Café B.O.S. (Best, Oirschot, Son en Breugel) vanaf 19.30 uur een avond met als thema: “Gedragsverandering bij dementie“.

Als gevolg van dementie kunnen, naast geheugenproblemen, ook veranderingen in het gedrag optreden. Deze veranderingen hebben zowel gevolgen voor de persoon met dementie zelf als voor diens omgeving. Wanneer iemand prikkelbaar is, dingen zegt zonder remming of juist heel passief wordt, kan dit erg moeilijk zijn. Deze avond geeft een psycholoog uitleg over veranderingen in gedrag die kunnen voorkomen bij dementie. Ook wordt er gesproken over manieren om ermee om te gaan. Als iemand boos wordt, wat kun je dan het beste doen? Maar ook andersom; kunnen mantelzorgers voorkomen dat ze zelf boos worden op hun partner met dementie? Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Locatie

Het Alzheimer Café B.O.S., Zalencentrum `t Zand aan de Bestseweg 52 in Oirschot, is gratis toegankelijk en bij binnenkomst wordt u getrakteerd op een kopje koffie of thee. In de pauze bestaat de mogelijkheid boeken van het Alzheimer Café B.O.S. te bekijken en (gratis) te lenen. Ook liggen er folders en brochures over dementie.

Meer informatie?

Bel dan naar Jan Verbeek (06-41 54 68 59). Zie voor meer informatie over alle Alzheimer Cafés in de regio de website van Alzheimer Nederland, regio Zuidoost Brabant.