Nieuwe zelfhulpgroepen

Geplaatst op dinsdag 19 maart 2019
Narcotics Anonymous groep

Deze groep is er voor mannen en vrouwen voor wie drugs een ernstig probleem is geworden en die het verlangen hebben om te stoppen met gebruiken. De groep maakt gebruik van het 12-stappen programma. Deelnemen kan zonder aanmelding. De groep komt samen in Keijserinendael Helmond iedere vrijdagavond van 19:00-20:30 uur.

Gezond Verstand. Een eetclub voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel

De groep is voor mensen tussen de 18 en de 60 jaar met hersenletsel, die het leuk vinden om één keer per maand met elkaar te eten. We starten om 17:00 uur met koken. Wie mee wil helpen is van harte welkom.
We zorgen ervoor dat het eten om 18:00 uur geserveerd kan worden. We eten rustig aan, ruimen op en wassen af.
Voor wie wil is er daarna nog een kopje koffie of thee. De gezelligheid is het belangrijkste!
Deze groep komt elke maand bij elkaar in Eindhoven. Vooraf aanmelden via het Zelfhulp Netwerk.

Poolse AA Eindhoven

Dit is een open groep voor iedereen die de Poolse taal spreekt en wil stoppen met alcohol gebruik. Deze groep komt elke vrijdagavond van 20:00-22:00 uur bij elkaar op de Pastoriestraat 147 in Eindhoven.
 

Poolse Al-Anon Eindhoven

Dit is een open groep voor familie en relaties van alcoholisten die de Poolse taal spreken. Deze groep komt elke vrijdagavond van 20:00-22:00 uur bij elkaar op de Pastoriestraat 147 in Eindhoven.

Female Anonymous

Het hoofddoel van deze groep is om bevrijd te zijn van controle, trauma, verslaving en angsten, en om anderen te helpen bij het vinden van die vrijheid. Er wordt gebruik gemaakt van het 12 stappen programma. Deze groep komt wekelijks op vrijdagavond van 19:30-21:00 bij elkaar op de Pastoriestraat 147 in  Eindhoven.

Autisme vrouwengroep

De groep bestaat uit vaste leden die elk een vorm van autisme hebben en contact zoeken met lotgenoten. Deze gesloten groep komt iedere maand bij elkaar. En is niet toegankelijk voor nieuwe deelnemers.

Groep voor mantelzorgers van mensen met psychiatrische aandoening

Deze groep is er voor naasten van iemand met een psychiatrische aandoening en die alle extra zorg en hulp geeft aan de naasten.
De groep komt iedere eerste donderdagmiddag van de maand in Eindhoven bij elkaar.

Opnieuw van start: de angst groep

Deze groep is er voor mensen die last hebben van angst- en/of paniekstoornissen. Paniekaanvallen zijn een uiting van intense angst die meestal plotseling beginnen. Naast dat we met elkaar praten over onze ervaringen helpen we elkaar ook met tips en oefeningen, om zo een betere kwaliteit van leven te krijgen en lekkerder in je vel te zitten. De groep komt een keer in de twee weken op woensdagavond samen in Eindhoven.

Om deel te nemen aan een groep kun je contact opnemen met het Zelfhulp Netwerk door te mailen naar: eindhoven@zelfhulpnetwerk.nl of bellen naar 040-2118328.
Voor een totaaloverzicht van de groepen kun je naar onze website: www.zelfhulpnetwerk.nl.
Folder materiaal over het Zelfhulp Netwerk en de groepen in Best kun je vinden in Bestwijzer.