Zelfhulpgroepen in de spotlight

Geplaatst op vrijdag 15 maart 2019


Ouders van hoogbegaafde kinderen

"Ik ben echtgenote van een hoogbegaafde man en moeder van twee hoogbegaafde jongens. Toen wij er achter kwamen dat onze oudste hoogbegaafd is, miste ik echt het contact met andere ouders om mijn ervaringen te kunnen delen. Voor buitenstaanders is het lastig in te schatten waar wij als ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen tegenaan lopen. Inmiddels heb ik via de school van de jongens veel contact met ouders van hoogbegaafde kinderen en ik merk dat dit heel waardevol is. Graag wil ik andere ouders een plek bieden waar gelegenheid is om onze ervaringen respectvol te kunnen delen."

De groep komt op de eerste vrijdag van de maand bij elkaar (niet in de schoolvakanties) van 9:30 tot 11:00 uur in Best. Graag van te voren aanmelden via eindhoven@zelfhulpnetwerk.nl

Verbroken, kind, ouderrelatie

Wij heten je hartelijk welkom in onze groep. Deze groep is bedoeld voor ouders waarvan de (volwassen) kinderen zelf het contact met (één van) de ouders verbroken heeft.
In de groep kan ieder van ons, ervaringen en vorderingen delen. Dit helpt in het vinden van kracht op weg naar acceptatie, los laten en meer rust in ons leven.
Dit verbroken contact geeft vaak het gevoel van machteloosheid, schaamte en onbegrip over de ontstane situatie. Het is fijn om deze gevoelens en ervaringen met andere ouders te kunnen delen omdat zij herkennen wat het met je doet.

Iedere eerste woensdagavond van de maand komt de groep samen in Beek en Donk.

Naasten van iemand met verslaving Best

Deze groep is er voor mensen die een partner, kind of ouder hebben die verslaafd is. Hier kun je in een veilige omgeving datgene bespreken waar je behoefte aan hebt zonder dat daar over geoordeeld wordt. De deelnemers kunnen hierdoor elkaar ondersteunen, onderling tips uitwisselen en vinden vaak (h)erkenning bij elkaar.

Een ouder verteld: "Ik kwam in contact met een lotgenoot en met haar kon ik praten. Hierdoor ben ik dingen anders gaan doen. Ik heb de verslaving een plek kunnen geven, meer geaccepteerd en nu gaat het met beter met mij."

De groep komt iedere vierde dinsdag van de maand van 19:30 tot 21:30uur in Leemkuilen 61, Best bij elkaar. Deelnemen kan zonder aanmelding er is een inloop van 19:00-19:30uur, daarna sluit de deur.


Om deel te nemen aan een groep kun je contact opnemen met het Zelfhulp Netwerk door te mailen naar: eindhoven@zelfhulpnetwerk.nl of bellen naar 040-2118328.
Voor een totaaloverzicht van de groepen kun je naar onze website: www.zelfhulpnetwerk.nl.
Folder materiaal over het Zelfhulp Netwerk en de groepen in Best kun je vinden in Bestwijzer.