Ondersteuning na de diagnose dementie

Geplaatst op donderdag 10 januari 2019


Woensdagavond 23 januari is er weer een Alzheimer Cafe B.O.S. Het thema van de avond is 'ondersteuning na de diagnose dementie'.
Na een periode van vermoedens en onzekerheid komt er met de diagnose dementie duidelijkheid. Voor veel mensen is dat een opluchting en een klap tegelijkertijd. Je weet wat er aan de hand is, maar je weet ook dat er (nog) geen genezing mogelijk is.

Ervaringen delen

Iedereen gaat daar anders mee om, maar de impact van dementie op het leven is voor de meeste mensen groot. Bij je naaste kan de diagnose veel emoties oproepen, Boosheid, verdriet, het niet geloven en ontkennen, of het lijdzaam aanvaarden. Alles is mogelijk, het is niet te voorspellen. Het helpt om je ervaringen te delen met anderen die hetzelfde meemaken en om meer kennis te vergaren over dementie. Er bestaan in onze regio gespreksgroepen en cursussen voor mantelzorgers, voor echtparen en voor mensen met dementie. Op deze avond in het Alzheimer Café gaan we meer vertellen over deze verschillende groepen en hoe je jezelf hiervoor kunt aanmelden.

Wanneer en waar?

Het Alzheimer Café B.O.S. is op 23 januari om 19.30 uur in Zalencentrum `t Zand aan de Bestseweg 52 in Oirschot. De toegang is gratis en bij binnenkomst wordt u getrakteerd op een kopje koffie of thee. In de pauze bestaat de mogelijkheid boeken te bekijken en (gratis) te lenen. Ook liggen er folders en brochures over dementie.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze bijeenkomst? Neem dan telefonisch contact op met Jan Verbeek via 06-41546859. Zie voor meer informatie over alle Alzheimer Cafés in de regio de website van Alzheimer Nederland, regio Zuidoost Brabant.