Bestwijzer en gemeente dementievriendelijk

Geplaatst op vrijdag 12 oktober 2018


De receptiemedewerkers van Bestwijzer en de gemeente krijgen steeds vaker te maken met klanten met dementie. Om hen beter te kunnen helpen, volgden de receptiemedewerkers de training ‘Samen Dementievriendelijk’.

Training
De training werd verzorgd door Henk van den Heuvel en Alice Liedenbaum van Samendementievriendelijk.nl, een initiatief van Alzheimer Nederland. In de training werd aandacht besteedt aan veel verschillende aspecten. Het eerste deel was gericht op het vergroten van bewustwording en kennis over dit onderwerp.
In het tweede deel kregen de medewerkers praktische handvaten aangereikt voor hun dagelijkse werk.  Deelnemers waren positief: het was goed om op deze manier bezig te zijn met het onderwerp en de kennis te vergroten!

Intentieverklaring
De gemeente heeft in 2014 de intentieverklaring dementievriendelijke gemeente ondertekend. Dit betekent dat de gemeente zich de komende jaren inzet om mogelijkheden te creëren waardoor mensen met dementie en hun mantelzorgers zo lang mogelijk als volwaardige inwoners deel kunnen nemen aan de samenleving. Een dementievriendelijke gemeenschap is een gemeenschap waarin iedereen normaal omgaat met dementie: van bakker, buurman, sportclub tot wijkagent. De gemeente werkt hieraan samen met het Platform Dementie.