Laat gratis uw bloedsuiker controleren

Geplaatst op maandag 13 november 2017


Donderdag 16 november is de 'prikactie' weer in Bestwijzer. U kunt die dag gratis uw bloedsuiker laten controleren. Een goed suikergehalte in uw bloed is belangrijk voor uw gezondheid. Teveel suikers in het bloed zorgen ervoor dat het lichaam niet goed kan werken. Mensen met diabetes hebben teveel glucose in hun bloed. Complicaties door (onbehandelde) diabetes zijn groot en soms ook levensbedreigend. Laat daarom regelmatig uw bloedsuiker meten. 

Vingerprik

Met een eenvoudige vingerprik wordt het glucosegehalte in uw bloed gemeten. Dat wordt gedaan door Elise Heijligers (Stichting Diabetesverwerking) en wijkverpleegkundigen van ZuidZorg. Nuchter zijn is niet nodig. 

Tijden

U kunt op 16 november zelf kiezen wanneer u uw bloedsuiker laat meten. U hoeft geen afspraak te maken. De tijden zijn

09.00 - 12.00 uur | 13.00 - 17.00 uur | 18.00 - 20.00 uur

Beweging en voeding

We prikken niet alleen tijdens de prikactie. We geven ook advies over beweging en voeding. Ergotherapie Best Oirschot en Oefentherapie Cesar zijn afwisselend aanwezig. Spinesport Best laat in de avonduren zien hoe je met eenvoudige oefeningen kunt werken aan lichaamsbeweging. In de ochtend en middag kunt u ook terecht bij voedingsdeskundigen.

Riksja

Inwoners die kampen met beperkte mobiliteit kunnen met de riksja van 'Avondje Uit' een ritje maken. Tijdens de prikactie staat de riksja ook tot onze beschikking. De doelgroep kan een riksja tochtje uitproberen.