Informatiebijeenkomst Pleegzorg

Geplaatst op donderdag 13 april 2017


Weekend-/ vakantiepleeggezin gezocht voor Tom
Wie zorgt er voor een kind als de ouders dat even niet kunnen? Opvang in een pleeggezin kan dan een welkome oplossing bieden. Helaas zijn er nog steeds kinderen die wachten op een plekje in een pleeggezin. Want een kind past niet zomaar in ieder gezin. Nieuwe pleegouders blijven daarom hard nodig. Zo ook in uw regio.

Pleeggezin gezocht in de regio Best
Op dit moment is Combinatie Jeugdzorg dringend op zoek naar een pleeggezin voor Tom* (9 jaar) in de omgeving van Best. Tom is een spontane, zorgzame, lieve jongen. Hij zit in groep 5 van de basisschool. Tom heeft ADHD. In zijn vrije tijd speelt hij graag met zijn Xbox, Knexx of buiten. Elke zaterdag gaat Tom naar scouting. Hij zou het leuk vinden om in een gezin met andere kinderen te logeren.

Informatieavond in Best
Om voor Tom een weekend-/vakantiepleeggezin te vinden organiseert Combinatie Jeugdzorg in samenwerking met Bestwijzer op donderdag 13 april 2017 van 20.00 tot 22.00 uur een pleegzorginformatieavond bij Bestwijzer, Nazarethstraat 173 in Best. Tijdens deze avond worden alle kanten van pleegzorg op een heldere en realistische manier belicht en vertelt een ervaren pleegouder over de eigen ervaringen. Daarnaast komt ook het anonieme profiel van Tom aan bod. Want het belang van zoveel mogelijk in je eigen omgeving (school, hobby’s, vriendjes) opgroeien voor een kind dat tijdelijk niet thuis kan wonen, is groot.

Aanmelden
Aanmelden voor deze informatieavond kan via (040) 245 19 45 of triangel@combinatiejeugdzorg.nl. Ook kunt u via dit nummer of e-mailadres een informatiepakket aanvragen.

Meer weten over pleegzorg?
Op www.supergewonemensengezocht.nl en www.combinatiejeugdzorg.nl vindt u meer informatie over pleegzorg inclusief filmpjes en ervaringsverhalen van voormalige pleegkinderen, pleegouders en ouders. 

*) Om privacy redenen is zijn naam niet zijn echte naam. Zijn oproep is wel echt.