Scootmobielclub Best on Wheels: samen genieten van omgeving

Geplaatst op woensdag 9 november 2016


"Ik kom op plekken waar ik nog nooit ben geweest." Corrie Vera is naar volle tevredenheid vanaf de oprichting lid van scootmobielclub Best on Wheels. "Mijn man en ik hebben veel gefietst, maar nu ik lid ben van de scootmobielclub kom ik plekken waar wij nog nooit zijn geweest. Het zijn vaak hele mooie tochten en bovendien is het gezellig met elkaar. Ik kijk er elke maand naar uit."

Best on Wheels is een scootmobielclub voor inwoners van Best en omgeving met een scootmobiel. De club wil het gebruik van de scootmobiel stimuleren, de gebruikers laten genieten van de mooie omgeving en hen gelegenheid geven om contacten te leggen met andere mensen. Zij doen dit door van april tot en met oktober scootmobieltochten te organiseren en in januari een gezellige contactmiddag.

Begeleiding
"Ik ben vanaf de eerste minuut heel enthousiast", zegt Corrie Vera (85). "Wij hebben een mooi buitengebied met goede wegen. Als deelnemer heb je aanspraak, wij drinken onderweg koffie of thee, het is altijd heel gezellig. De mensen die elke eerste dinsdag van de maand meegaan zijn vrienden geworden. Als lid ben je niet verplicht elke keer mee te gaan. Wel moet je je van tevoren even aanmelden. En voor het lidmaatschapsgeld hoef je het niet te laten. Dat bedraagt 25 euro per jaar. De scootmobielers worden tijdens de tocht goed begeleid. Je voelt je tijdens de tocht en het oversteken veilig."

Groepen
De lengte van de maandelijkse tochten bedraagt tussen de 24 en 30 kilometer. Er worden drie groepen gemaakt. Een groep die van snelheid houdt, een groep die niet zo snel wil en een middengroep. Soms gaan de scootmobielen in een grote vrachtwagen om elders in Brabant een tocht te maken. Meer informatie is te vinden op www.bestonwheels.nl