Go4it! haalt het beste uit jongeren

Geplaatst op maandag 10 oktober 2016


"Ingrid heeft mij veel meer zelfvertrouwen gegeven"

Manon van Hoof en jongerencoach Ingrid van Kollenburg leerden elkaar anderhalf jaar geleden kennen. Manon meldde zich aan bij Go4it! en kwam in gesprek met Ingrid. Al snel was er een klik. "Ingrid heeft mij veel meer zelfvertrouwen gegeven", vindt Manon.

Je wilt iets bereiken, maar krijgt het niet voor elkaar. Of het nou gaat om een opleiding, werk of problemen waar je niet uitkomt. Een personal coach kan uitkomst bieden. Voor jongeren is er Go4it! Een project waarbij zij met de steun van een persoonlijke coach om leren gaan met hun problemen en onzekerheden en zo richting leren geven aan hun leven. Go4it! is er voor jongeren tussen de 13 en 27 jaar. Zij worden maximaal twee jaar gecoached door vrijwilligers, die speciaal hiervoor zijn getraind.

Meekijken
Manon meldde zich via de site van Welzijn Best Oirschot aan voor Go4it!. "Ik heb gemerkt dat het fijn is als er iemand meekijkt met jouw leven", vertelt Manon. "Ik heb best veel meegemaakt en wilde in gesprek met iemand die mij kon helpen mijn zelfvertrouwen op te krikken. Wij spreken een keer per week af op een openbare plek. Soms maken we een wandeling, gaan ergens iets drinken, het is altijd heel gezellig. Wij praten over ruzies met ouders, problemen op school. Ingrid heeft mij geleerd zelf oplossingen te zoeken voor de problemen die zich voordoen."

Missie
Ingrid volgde een cursus NLP. "Dat heeft mij zoveel gebracht, dat ik het niet wilde loslaten. Ik heb mij daarom aangemeld als coach en het voelt nu als een missie om jongeren en hun ouders of verzorgers te begeleiden. Ik doe dit op vrijwillige basis, maar wil de rol als kindercoach verder uitrollen." Voor meer informatie, kijk op de website.