"Mensen die hier komen willen sociale contacten leggen"

Geplaatst op dinsdag 31 mei 2016


Corry van Loosdregt was ruim zes jaar geleden één van de eerste bezoekers van De Boei. Het beviel haar zo goed, dat ze zich aanmeldde als vrijwilligster. "Ik vind het heerlijk om te doen", zegt ze. "Ik ontvang mensen, voorzie ze van koffie of thee en maak een praatje met ze. Ik ben gastvrouw en een moeder voor de bezoekers."


In de inloop kun je terecht voor een luisterend oor en meedoen aan een activiteit. "Mensen die hier komen willen sociale contacten leggen. We organiseren diverse activiteiten, hebben een vrouwengroep, organiseren uitstapjes en op woensdag kunnen bezoekers tegen een kleine vergoeding deelnemen aan een warme maaltijd", zegt begeleidster Anneke van Dinteren.
"De mensen die hier komen zijn vaak alleenstaanden en vinden het ongezellig om altijd alleen te moeten eten", vult begeleidster Hanneke van Baalen aan. "Wij koken gezond en zitten samen gezellig aan tafel."

Vakantie
Vorig jaar is de ontvangstruimte opgeknapt en sfeervol ingericht. Dagelijks bezoeken gemiddeld 12 personen de inloop. "Mensen zijn vrij om binnen te lopen, ze hoeven zich niet aan te melden", vertelt Corry van Loosdregt. "Als ze begeleiding willen, is aanmelden wel verstandig. Er worden hier waardevolle contacten gelegd. Drie mensen die elkaar hier leerden kennen, zijn nu samen op vakantie."

Openingstijden
De inloop aan Leemkuilen 101 is op dinsdag en donderdag van 9 tot 16 uur. Op woensdag van 15 tot 20 uur, vrijdag van 13 tot 15 uur en elke laatste zaterdag van de maand van 11 tot 14 uur. Op woensdag is de vrouwengroep van 9.30 tot 12.00 uur en zondag wordt van 12 tot 14 uur boksfun gehouden, een ontspanningsactiviteit waar bewegen centraal staat.
Ook worden er regelmatig cursussen aangeboden.
Voor meer informatie: www.ggze.nl/de-boei, mail De Boei of bel naar 871962.