Lovend over de inzet van de Algemene Hulpdienst

Geplaatst op zondag 20 december 2015


Riet Brons is lovend over de inzet van de Algemene Hulpdienst Best. "Ik bel één dag van tevoren en een dag later word ik tussen tien en half twaalf opgehaald. Voor een schappelijke prijs kom ik met mijn rollator waar ik zijn moet. De vrijwillige hulpverleners komen op tijd en zijn heel vriendelijk."

Acht jaar geleden kwamen Riet en haar echtgenoot in Best wonen. "Mijn man biljart graag, maar hij mocht geen auto meer rijden. Mijn schoondochter heeft uitgezocht hoe hij toch naar de biljartclub kon. De Algemene Hulpdienst bood uitkomst. Elke maandagmorgen wordt hij naar het biljarten gebracht en na afloop weer opgehaald. Nu ik ben aangewezen op een rollator maak ik ook gebruik van de Algemene Hulpdienst, gemiddeld drie keer per maand. Als ik naar de specialist in het ziekenhuis moet, gaat meestal een van mijn kinderen mee."

Reizen met auto vrijwilliger

Mensen die de hulp van de Algemene Hulpdienst inroepen maken vooral gebruik van het persoonlijk vervoer in de auto van een vrijwilliger. Riet Brons: "Als ik vervoerd word, dan reizen we meestal in de auto van de vrijwilliger. Het kan gaan om vervoer naar medische bestemmingen in en buiten Best, maar ook bezoek aan familie of kennissen, kapper, winkels, soos of andere contacten. Rolstoelgebonden mensen kunnen eveneens een beroep op de hulpdienst doen."

Vrijwilligersorganisatie

De Algemene Hulpdienst Best biedt met ongeveer 50 vrijwilligers hulp aan mensen met een lichamelijk- en/of sociale beperking en ook aan hen die zelf niet in staat zijn auto te rijden. De hulpdienst helpt als mensen niet altijd ondersteuning kunnen inroepen van familie, buren of kennissen en werkt als aanvulling op de mantelzorg.

Contact hulpdienst

E-mailadres: ahd-best@live.nl. Telefoon: 770136, op werkdagen van 10.00 tot 11.30 uur, b.g.g. 770100. U vindt de Algemene Hulpdienst ook in Bestwijzer.

Heeft u hulp nodig? Of wilt u leuke dingen ondernemen en andere mensen ontmoeten? In deze serie komen voorbeelden voorbij van allerlei voorzieningen en activiteiten in Best die u daarbij kunnen helpen. Of waar u zelf bij zou kunnen helpen. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met Bestwijzer.