"Ik geniet echt van mijn Avondje-Uit"

Geplaatst op vrijdag 30 oktober 2015


Nellie Vermeulen (82) is blij dat ze zeven jaar geleden werd gevraagd voor Avondje-Uit. "Ik woonde op de Kanidas met mijn echtgenoot", vertelt ze. "Het leek me wel wat. Nu mijn man er niet meer is, geniet ik er echt van. Samen met mijn 92-jarige vriendin Miep Koelewijn gaan we bijvoorbeeld regelmatig naar een opera. Heerlijk."

Avondje-Uit is er voor mensen die graag eens naar theater, bioscoop, concert of een ander evenement willen, maar voor wie dat moeilijk is vanwege een beperking of vervoersprobleem. Ook voor mensen die een klein sociaal netwerk hebben, of 's avonds de deur niet meer uit durven, is Avondje-Uit een uitkomst. Netty Plasmans is één van de vrijwilligers, die regelmatig met mensen op pad gaat. "Ik haal met mijn auto de gast of gasten thuis op om samen een heerlijke avond of middag te beleven."

Intekenen

"Per kwartaal krijgen we een boekje waarin de te bezoeken evenementen zijn vermeld", zegt Nellie Vermeulen, die na het overlijden van haar man verhuisde naar appartementencomplex Op 't Heerbeeck. "We kunnen maximaal vijf voorkeuren aangeven. Zelf kunnen we ook ideeën inbrengen. De organisatie gaat dan op zoek naar vrijwilligers en probeert het te realiseren. Daarnaast is er ook het Gouden Uitje. Alle gasten en vrijwilligers worden voor die dag uitgenodigd."
De gasten betalen zelf de activiteiten of evenementen die ze willen bezoeken. "De vrijwilligers hoeven de eerste 15 euro niet te betalen en krijgen een vergoeding voor het rijden", legt Netty Plasmans uit.

Drijfveer

Voor Netty Plasmans  was het leggen van contacten de drijfveer om zich als vrijwilliger bij Avondje-Uit aan te melden. "Twee jaar geleden zijn we in Best komen wonen. Ik was net gestopt met werken en wilde iets doen met mijn vrije tijd. Ik wilde Best leren kennen. Op de Sociale Markt zag ik de stand van Avondje-Uit. Ik heb me aangemeld en de rol van begeleidster bevalt me uitstekend."

Wilt u als gast of vrijwilliger meedoen aan een Avondje-Uit? Voor meer informatie kunt u terecht bij Bestwijzer.

Heeft u hulp nodig? Of wilt u leuke dingen ondernemen en andere mensen ontmoeten? In deze serie komen voorbeelden voorbij van allerlei voorzieningen en activiteiten in Best die u daarbij kunnen helpen. Of waar u zelf bij zou kunnen helpen. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met Bestwijzer.