DemenTalent-project van start

Geplaatst op maandag 10 augustus 2015


In Best is onlangs een DemenTalent-project van start gegaan. Bij een DemenTalent-project worden mensen met dementie (weer) als vrijwilliger actief in de samenleving, op basis van hun persoonlijke wensen en nog aanwezige talenten. Een mooi voorbeeld van een steeds dementievriendelijker wordende samenleving.

In Best zijn de eerste deelnemers aan dit project recentelijk gestart. Projectleider Lisette van Druenen van de zorggroep Archipel: “Als omvangrijke klus helpen zij een oude boerderij met wat grond eromheen om te toveren tot een mooie belevingstuin met verblijf. Komende maanden zullen meer deelnemers instromen en creëren we in samenspraak met lokale ondernemers meer vrijwilligersplekken in de Bestse samenleving. DemenTalent Best is een samenwerkingsproject van diverse organisaties en wordt ondersteund door de gemeente Best.

Eerder zijn op andere plekken in Nederland al DemenTalent-projecten gestart. Zo staan bijvoorbeeld bij ROC-Midden Nederland in Utrecht en Amersfoort mensen met dementie voor de klas als vrijwilliger, zijn bij Radio Kootwijk (Veluwe) al geruime tijd mensen met dementie bezig met groenonderhoud, technisch onderhoud en cateringactiviteiten, en zijn in Oss mensen met dementie actief in een winkel, op een school, bij een voetbalvereniging en bij andere lokale organisaties. Komende maanden zullen op meer plekken in Nederland DemenTalent-projecten starten. Zie voor informatie: www.dementalent.nl.