Wandelclub elke woensdagmorgen op pad

Geplaatst op woensdag 15 juli 2015


Het is deze morgen heel warm. De wandelclub van de KBO is om 9 uur vertrokken uit Best. Anderhalf uur later nemen de wandelaars een pauze bij Uitspanning De Bollen in Oirschot. Thea van Krieken, oprichtster van de wandelclub: "Nu gaat het nog, maar eigenlijk is het veel te heet. We hebben daarom een niet al te lange tocht genomen."

wandelclub KBODe wandelclub werd acht jaar geleden opgericht. Thea van Krieken: "We vertrekken elke woensdagmorgen om negen uur, weer of geen weer. Ook in vakanties wordt er gewandeld. Wij verzamelen bij de Prinsenhof en dan bepalen we waar we naar toe gaan. Wie wil gaat mee, het is vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Meestal zijn wij met ongeveer veertien personen. Vandaag zijn het er minder omdat het zo warm is. De afstand die we afleggen, ligt tussen de tien en vijftien kilometer. Soms gaan we met auto's ergens naar toe in de regio om van daaruit te wandelen. Twee keer per jaar leggen wij een tocht van zo'n 30 kilometer af. De eerste zondag in mei wandelen wij naar Den Bosch en in oktober hebben we nog zo'n tocht. Daar sluiten ook andere wandelaars bij aan."

Sportief en sociaal

De wandelaars benadrukken dat het niet alleen om sportiviteit gaat, maar dat ook het sociale aspect een belangrijke rol speelt. Marijke van Dijk: "Het is een hele leuke gezellige en hechte groep. Wij begrijpen elkaar goed en delen tijdens het wandelen lief en leed. Je loopt ook niet steeds naast dezelfde persoon, er wordt gewisseld zodat je met iedereen contact hebt. Als er iemand ziek is, gaan wij op ziekenbezoek."

Voor meer informatie over de wandelclub: theavankr@hotmail.com. Meer informatie over KBO Best: www.kbobest.nl.
 

Heeft u hulp nodig? Of wilt u leuke dingen ondernemen en andere mensen ontmoeten? In deze serie komen voorbeelden voorbij van allerlei voorzieningen en activiteiten in Best die u daarbij kunnen helpen. Of waar u zelf bij zou kunnen helpen. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met Bestwijzer.