Gratis workshops voor vrijwilligers en mantelzorgers

Geplaatst op vrijdag 27 maart 2015


Heeft u het aanbod van de Vrijwilligersacademie al bekeken voor de week van 13 t/m 17 april?
Een week lang gratis workshops en activiteiten voor vrijwilligers en mantelzorgers! We hebben er twee interessante activiteiten uitgepikt:

SPEEDdate-coaching

Bent u vrijwilliger of mantelzorger en vindt u het lastig een balans te vinden in alle activiteiten? Bent u altijd druk bezig met helpen en/of verzorgen van anderen en heeft u eigenlijk geen tijd voor uzelf? Komt er veel op u af?

Het is fijn om anderen te helpen. Maar vergeet daarbij niet uzelf! Wat wilt u graag voor uzelf en waarom komt het er niet van?

Kom gezellig aan tafel zitten, deel uw ervaringen met andere deelnemers, met Asja Huibers als coach en geniet van een luisterend oor.
Wie weet komt u tot mooie inzichten!

Meld uzelf aan:
Voor woensdag 15 april om 15:00-17:00 in de Enck
Voor Woensdag 15 april om 19:00-21:00 in Bestwijzer

De kracht van helpen

Vrijwilligers zijn gemotiveerd en helpen anderen graag. Daarmee doen ze heel goed werk! Hoe doe je dat eigenlijk, een ander helpen?

Loopt u wel eens aan tegen vragen als: Wat doe ik wel en wat doe ik niet voor een ander? Waar ligt de grens? De voorlichting zal u meer bewust maken van de kracht van helpen. Wat de rol is die u daarin kunt spelen. Hoe hulp effectief wordt, zowel voor uzelf als voor de klant. We gaan zien welke positieve kracht uitgaat van het bevorderen van iemands eigen kracht, wanneer u een ander helpt het zelf te doen. Dat wil niet zeggen dat u als vrijwilliger niets meer hoeft te doen. U heeft juist een mooie taak om een tijdje met iemand op te lopen en diegene op zo’n manier bij te staan dat hij of zij het uiteindelijk zelf kan.

U bent van harte welkom om mee te doen met deze leuke en interactieve voorlichting! Meld u aan via www.welzijnbestoirschot.nl/vrijwilligersacademie. Hier vindt u ook veel andere gratis workshops en activiteiten.