Actie 40 dagen zonder alcohol

Geplaatst op dinsdag 10 februari 2015


Een glaasje wijn bij het eten, een biertje na het sporten. Het drinken van alcohol is vaak een gewoonte. Zeker met carnaval is het hier in Brabant heel gewoon om vaak en veel te drinken. Wilt u eens ervaren hoe het is om een periode geen alcohol te drinken? Doe dan na carnaval mee met de actie ‘40 dagen zonder alcohol’ in Best.

Wat houdt de actie in?

Met de actie ‘40 dagen zonder alcohol’ daagt u uzelf uit om direct na carnaval, veertig dagen lang geen alcohol te drinken. Natuurlijk hoeft u dit niet alleen te doen: mensen uit heel Best doen mee. Met z’n allen spreken we af om veertig dagen lang geen alcohol te gebruiken. Tijdens de actie is er een aantal bijeenkomsten waar u ervaringen kunt uitwisselen met andere deelnemers. Via e-mail en Facebook krijgt u tips om de veertig dagen door te komen.

Het doel

Door deze actie kunt u ervaren wat alcohol voor u betekent en wat u ervan merkt als u veertig dagen geen druppel alcohol drinkt. Gaat u bijvoorbeeld beter slapen? Valt u zonder moeite drie kilo af? Kun u zich beter concentreren? Staat u ’s ochtends fit op en blijft u de hele dag een fit gevoel houden?

Wanneer loopt de actie?

De actie loopt dit jaar van woensdag 18 februari t/m maandag 30 maart.

Ik doe mee! Hoe meld ik me aan?

Op de website van Welzijn Best Oirschot vind u meer informatie en een aanmeldformulier.