Bloedsuiker controleren goed bezocht

Geplaatst op woensdag 19 november 2014


Op donderdag 13 november konden inwoners van Best gratis hun bloedsuiker laten controleren in Bestwijzer. Van deze gelegenheid hebben maar liefst 419 personen gebruik gemaakt. Gelukkig was bij de meesten de bloedsuikerwaarde in orde. Bij 31 personen was dit niet het geval. Hun bloedsuikerwaarde was te hoog en zij zijn doorverwezen naar de huisarts voor nader onderzoek.

Diabetes is wereldwijd en ook in Nederland een groeiend probleem. Het vroegtijdig signaleren van een verhoogde bloedsuikerwaarde is belangrijk om diabetes voor te blijven. Door bijvoorbeeld voedingsgewoonten en het bewegingspatroon aan te passen, kan de bloedsuikerwaarde weer omlaag gebracht worden naar een gezond niveau. Teveel glucose (bloedsuiker) maakt dat het lichaam niet goed werkt en dit kan schade aanrichten. Mensen met diabetes hebben veel dorst, moeten veel plassen, zijn moe en hebben last van hun ogen. Deze klachten ontstaan vaak geleidelijk en niet iedereen met diabetes heeft deze klachten. Daardoor merken sommigen niet of te laat dat ze diabetes hebben. Het is dan ook belangrijk dat u regelmatig uw bloedsuikergehalte laat meten.

Bestwijzer is het loket voor alle vragen over wonen, zorg en welzijn. Met deze actie wil Bestwijzer bijdragen aan een gezonde leefstijl. Meer informatie over Bestwijzer en de partners van Bestwijzer vindt u op deze website.