Gratis bloedsuiker controleren op 13 november

Geplaatst op vrijdag 17 oktober 2014


Op donderdag 13 november kunt u gratis uw bloedsuiker laten controleren in Bestwijzer. Dit wordt gedaan door Elise Heijligers van Stichting Diabetesverwerking. U kunt zonder afspraak terecht tussen 9.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 16.30 uur in Bestwijzer, Nazarethstraat 173. Met een eenvoudige vingerprik wordt het glucosegehalte in uw bloed gemeten. U hoeft niet nuchter te zijn.

Informatie over voeding en bewegen

Tevens is er van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur een diëtist van Archipel aanwezig om vragen over voeding te beantwoorden. Gezond eten en voldoende bewegen zijn belangrijk om overwicht te voorkomen. Vertegenwoordigers van KBO en PVGE geven deze dag informatie over hun bewegingsactiviteiten.

Laat regelmatig uw bloedsuiker meten

Diabetes neemt wereldwijd epidemische vormen aan, onder volwassenen maar ook onder kinderen. Mensen met diabetes hebben teveel glucose (bloedsuiker) in hun bloed. Teveel, maar ook te weinig suikers in het bloed zorgen ervoor dat het lichaam niet goed kan werken en dit kan schade in het lichaam geven. Mensen met diabetes hebben veel dorst, moeten veel plassen, zijn moe en hebben last van hun ogen. Deze klachten ontstaan vaak geleidelijk en niet iedereen met diabetes heeft deze klachten. Daardoor merken sommigen niet of te laat dat ze diabetes hebben. Het is dan ook belangrijk dat u regelmatig uw bloedsuikergehalte laat meten en let op uw eet- en drinkgewoonten. Meer informatie over diabetes staat op de website van Diabetesvereniging Nederland: www.dvn.nl.